150 gasten bezoeken zeer geslaagd Axor Design Event

Op 5 oktober jl. organiseerde Axor, het designermerk van Hansgrohe, het Axor Design Event in het Teaching Hotel Chateau Bethlehem van de gerenommeerde Hotelschool Zuyd in Maastricht voor ongeveer 150 gasten.

Als eerste spreker van deze dag beet mevrouw Tet Reuver van de Design Academy het spits af. Zij hield een inspirerende presentatie over Dutch Design: zij gaf uitleg over hoe dit begrip is ontstaan en welke bijdrage de Dutch Design Academy hieraan geeft.

Tevens liet zij talrijke voorbeelden zien van inmiddels beroemde Nederlandse ontwerpers en hun werk. Daarna spraken Fleur Muris en Marcel van Neer van iNeX architecten uit Maastricht over het ontwerpproces en de uiteindelijke inrichting van hun 2 hotelkamers.

Ook lichtten zij het bijzondere ‘Voetpad-mens’ project toe dat in de glooiende heuvels van het Limburgse landschap ontstond. Philippe Grohe, brandmanager Axor, sloot de presentatiereeks af met een terugblik op de ontwikkeling van design in de badkamer, de samenwerking met beroemde designers en het tot stand komen van de nieuwste collectie Axor Bouroullec in samenwerking met de Franse broers Erwan en Ronan Bouroullec.

Axor Bouroullec
De noviteiten werden onthuld onder het genot van muzikale omlijsting door twee studentes van de Kleinkunst Academie in Maastricht. Zij hadden speciaal voor deze gelegenheid een lied over Axor gecomponeerd.

Na de onthulling was er uitgebreid de gelegenheid om de nieuwe Axor Bouroullec collectie met toelichting van Philippe Grohe te bewonderen. Tevens kon de rondleiding langs de spectaculaire hotelkamers worden gevolgd. Het walking dinner werd verzorgd in restaurant l’Etoile, waar nog tot laat in de avond buiten op de binnenplaats van werd genoten.

Dutch Design en Axor
De collectie van Axor Bouroullec werd zeer positief ontvangen, evenals de hotelkamers welke zijn ontworpen door een aantal bekende Nederlandse ontwerpers zoals Richard Hutten, Job Smeets, Piet Hein Eek, Evelyne Merkx, Jurgen Bey, Fleur Muris en Marcel van Neer, D/Dock (Francesco Messori) en Gerben van der Molen (Stars Design).

Voor de inrichting van de badkamers hebben zij een keuze kunnen maken uit het brede assortiment van de merken Axor en Hansgrohe. Hierdoor ontstond een zeer gevarieerde indeling van de 26 badkamers.

Axor collecties van internationale ontwerpers als Patricia Urquiola en Antonio Citterio zijn toegepast in een aantal kamers zodat er een unieke mix van internationaal en Dutch Design is ontstaan.

Teaching Hotel
Het hotel is nu vol in bedrijf en wordt gerund door de studenten van de Hoge Hotelschool Zuyd in Maastricht.

Ook zijn talentvolle studenten van de Design Academy uit Eindhoven en de Academie voor Architectuur Maastricht bij dit project betrokken voor de aankleding van openbare vertrekken.

Voor meer informatie over Chateau Bethlehem kunt u terecht op onze website: www.hansgrohe.nl/chateaubethlehem.

Bron: Axor


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags