‘200’ chromen design kranen en douches, een serie met futuristische tijdsgeest

Op de Woonbeurs in het vizier gebracht van badkamer en design specialisten: Steinberg, de fabrikant die moderne, luxe kranen en accessoires vervaardigt.

Moerman Sanitair, Nederlands agent van Steinberg, heeft diversiteit aan douche en kranen laten zien. Hierbij inspelend op toekomstige trends in architectuur, die design en visie in de badkamer mogelijk maken. Al eerder kennisgemaakt met de serie 210, is ook de 200 serie zeer vernieuwend. Want Steinberg volgt geen trends, maar wil zelf juist trendsetter zijn.

Aldus ontwerper Jochem Schmiddem, die ook voor deze serie een IF Product Award in ontvangst heeft genomen. Voor beide lijnen geldt: Meer is minder. Door het ontwerp terug te brengen naar de essentie zijn beide series onafhankelijk van stijl met diverse badkamerseries vrijuit te combineren.

Natuurlijk en helder: subtiele en sensuele overtuigingskracht
De 200 serie design kranen en douches wordt gekenmerkt door vierkante vlakken aan de bovenkant- en rugzijde en contrasterende ronde contouren aan de onderkant. Designer Jochem Schmiddem vindt dat de design kranen en douches nuttig moeten zijn en een emotionele ervaring moeten bewerkstelligen.

Daarbij wordt overtuigingskracht gezocht in subtiele sensualiteit, en niet door spectaculaire verrekkingen. Het moet voor zich spreken. Kortom, een natuurlijke, heldere en gebruiksvriendelijke serie, en letterlijk zonder haken en ogen.

Ook in deze serie is de joystick een logisch gevolg van wat Jochem Schmiddem wil onderstrepen: het benadrukt de soepele vormgeving, laat direct haar functie zien en het werkt meteen. Zijn handtekening is duidelijk en onmiskenbaar: het samensmelten van stijl en functionaliteit.

Bron: Steinberg


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags